Despre „tine”

În ziua de azi totul e despre ” tine ”. Nu mai există dorința de a fi corect. Există călcat peste cadavre ca să ajungi la ce ți-ai propus. Există falsitate, perversitate, parșivitate. Nu există principii. Nu mai există nimic bun. Ne ducem pe apa sâmbetei ușor, ușor. De fapt deloc ușor ci al naibii de repede. Trăim în lumea în care tot ce contează e minciuna. Lumea în care scopurile ascunse și meschine sunt pe primul loc. Totul e despre ” tine ”. În orice discuție ” tu ” trebuie să ajungi în central atenției. ” Tu ” ai avut cea mai bună idee”. Tu ” faci cel mai mult bine. ” Tu ” ești cel mai bun în tot. Totul se învârte în jurul ” tău ”. Tot ceea ce se întâmplă duce la ” tine ”, la ceea ce ești ” tu ” și mai ales la cât de tare ești ” tu ” și la ceea ce poți face ” tu ”. Trăim în lumea în care să te ștergi la dos cu un suflet e simplu, plăcut și firesc. Cele mai nefirești lucruri au devenit firești. Trăim în lumea în care trebuie să vezi doar bani și putere. Lumea în care poți călca cu ușurință în picioare. Așa zâmbind, cu gura mare până la urechi.

Nu sunt trist și nici supărat. Cu fiecare zi ce trece îmi dau seama în ce lume trăiesc și mă gândesc din ce în ce mai mult la asta. Mi-e scârbă.

5 gânduri despre „Despre „tine”

Adăugă-le pe ale tale

  1. Există prieteni, există încredere, există respect.Fruntea sus!

    Sunt nenumărați oamenii care cred în aceste valori iar eu am avut privilegiul să cunosc câțiva – nimeni nu e singur, deși aparențele și mediul cotidian în care ne zbatem asta ne-ar spune, la o primă lectură. Dar nu este așa.

    Este ok, OM! Nu ești singur!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Există, dar într-un procent relativ mic. Fiecare cu experienţa lui de viaţă. Mai mult ca sigur ne învârtim în cercuri diferite. Şi nu despre prietenie este vorba în articol. Mulţumesc de încurajare, oricum.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑